Categories:

Jij wilt een ballenkanon kopen? Dan ben je bij ballenkanon.nl aan het goede adres. Op deze pagina vertel ik meer over de voordelen van het trainen met een ballenkanon. Ook geef ik een idee van de functies waarop je moet letten bij de aanschaf van een ballenkanon.

Een ballenkanon is een waanzinnig mooie trainingsmiddel op elke baan. Je kunt als tennisspeler werken aan jouw uithoudingsvermogen omdat deze machine nooit moe wordt. Daarnaast leent het trainen met een ballenkanon zich uitstekend om jouw techniek te optimaliseren tot in de kleinste finesses. Je maakt je sterke slagen sterker en ook de zwakkere slagen worden verbeterd.

Als tennistrainer maak je graag gebruik van een ballenkanon. Enerzijds geeft jou dat de mogelijkheid om heel goed te kijken naar de techniek en inzet van jouw leerlingen en kun je dichterbij instructies geven. Daarnaast is het een ideale sparringspartner voor spelers op elk niveau. Op baan 1 spelen de leerlingen tegen de machine en op baan twee geef jij les. Het ballenkanon is jou beste vriend, op de tennisbaan. Maak je lessen interessant, uitdagend en efficient. Leerlingen houden van de machine.

Waarom wil jij een ballenkanon?

Het is een investering:
Een ballenkanon heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Als trainer vliegen je leerlingen de baan op zodra ze zien dat jij de machine bij je hebt of klaar hebt staan. Ieder spelershart gaat sneller kloppen als deze tegenstander tegenover je staat. Het is voor een trainer geweldig leuk om les te geven aan enthousiaste leerlingen. Na de training zullen ze jou vragen wanneer de machine weer de baan op komt. ‘s Avonds zal er zeker gesproken worden over deze gave ervaring. Dit is alleen maar positief want het bevordert de trainingsbereidheid en wellicht ook het aantal lesuren.
Daarnaast kun jij als trainer meer aandacht geven aan je leerlingen. Dat vinden leerlingen fijn en het verhoogt de kwaliteit van de les en dus ook het resultaat.
De moderne machines hebben zeer veel mogelijkheden. Let op functies zoals: topspin, backspin, drill, snelheid, oscillatie. Met al deze functies kun je een zeer gevarieerde en uitdagende training aanbieden aan spelers op elk niveau.

Na de training zullen ze vragen wanneer de machine weer de baan op komt.

Efficiënt en effectief
Behalve dat leerlingen extra gemotiveerd zijn om aan te treden tegen het ballenkanon stelt het jou ook in staat om extra efficiënt te trainen. Met name als je traint in groepen van 2 x 4 op een baan ontstaat vaak het idee dat leerlingen niet genoeg aandacht krijgen. Door gebruik te maken van een ballenkanon vervalt dat idee. Hij functioneert als een volledige trainer en neemt met gemak 4 spelers simultaan onder ‘vuur’.
Jij hebt dan extra veel aandacht voor de andere helft van de groep die met jou persoonlijk traint. Iedereen volop in beweging, iedereen uitgedaagd, iedereen voldaan, na een uurtje trainen. Nog even napraten en dan terug naar huis of toch nog een setje op de baan en het geleerde in de praktijk?

Iedereen volop in beweging, iedereen uitgedaagd, iedereen voldaan, na een uurtje trainen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een ballenkanon?

  1. Welke ballen? Bij voorkeur drukloos.
  2. Bouwkwaliteit: kunststof / ijzer / aluminium
  3. Balsnelheid: 30 tot 150 kmh
  4. Effecten / oscilaties: top, side, bottom
  5. Standen: hoeken horizontaal en verticaal
  6. Energievoorziening / accucapaciteit: 2 tot 8 uur
  7. Programma’s: standaard programma’s / zelf te programmeren
  8. Bediening: via een touchpad op de machine, via remote control of via een app op je telefoon
  9. Gewicht en omvang: laat je de machine op de club staan of neem je hem telkens mee
  10. Balcapaciteit: hoeveel ballen kunnen er in de container
ballenkanon kopen of huren

Snelheid
De maximale snelheid waarmee een bal kan worden afgeschoten is een van de doorslag gevende kenmerken waarop je een ballenkanon gaat selecteren. De meeste machines kunnen ballen afschieten op een snelheid die ligt tussen de 25 en 150 km/h. Afhankelijk van het spelniveau van jouw leerlingen maak je een keuze.

Standen
De variatie in de manier waarop ene bal wordt afgeschoten bepaalt voor een groot gedeelte de mogelijkheden tijdens een training. De instapmachines zijn qua prijs erg gunstig maar hebben dan vaak ook minder mogelijkheden om een gevarieerd programma aan te bieden.

Kwaliteit
De meeste ballenmachines werken tegenwoordig op een accu met een stekkeraansluiting als back-up. Hierdoor kun je lekker onafhankelijk van de energievoorziening overal trainen. Let bij de keuze van een machine wel op het vermogen. Heel vaak is het ook mogelijk om een reserve accu mee te nemen. Accu’s zijn er in verschillende vermogens. Afhankelijk van het model kan de gebruiksduur variëren tussen de 2 en 8 uur op een lading. Bepaal dus wat de gemiddelde inzet zal zijn tijdens een dag lessen.

Tennisballen
Ik raad altijd het gebruik van drukloze ballen aan omdat deze in vergelijking met reguliere ballen hun druk behouden. Dit heeft tot voordeel dat de machine altijd een optimale grip heeft op de bal waardoor het programma nauwkeurig kan worden afgedraaid en alle ballen op een zelfde manier reageren en dus op de zelfde plek aankomen. Natuurlijk kun je ook met regulier ballen op druk spelen.

Heb je nog vragen?

Aarzel dan niet en bel 06 200 17 1117 en vraag naar Remo Natali. Ik help je graag aan meer informatie waardoor je een goede keuze kunt maken.

Tags:

Comments are closed